Rekommenderar extrados vaccin till de som har svår immunbrist

“Den här veckan finns gott om covid 19-vaccin i Örebro län. Vaccinationsmottagningen på Conventum stänger den 8 september. Folkhälsomyndigheten rekommenderar en extrados vaccin till den som har svår immunbrist”, informerar regionen.

För att få en enklare hantering av vaccinet vid vaccinering kommer regionen att gå över till Modernas vaccin helt och hållet om några veckor. Det kräver inte samma låga temperatur vid förvaring och de förpackningar vaccinet förvaras i innehåller färre doser. Det gör att blir vaccineringen blir mer flexibel.

– Vi kommer att ge Pfizer som första dos ett tag till. För att få samma vaccin på din andra dos är det viktigt att komma på din bokade tid för dos 2 eller på drop-in samma vecka som den bokade tiden. Glöm inte bort din andra dos vaccin, säger Erik Fredholm.

De som har missat att komma till sin bokade tid för andra dosen kan komma på drop-in. Även om det gått lång tid sedan första vaccindosen är det viktigt att ta både första och andra dosen för att få ett bra skydd mot sjukdomen.