John Johansson (S) vald till ny ordförande för kommunstyrelsen

På måndagens medlemsmöte beslutade Socialdemokraterna i Örebro att enhälligt nominera John Johansson till ny ordförande för kommunstyrelsen i Örebro. John har tidigare presenterats som valberedningens förslag till posten och på måndagskvällen beslutade även partiets medlemmar att nominera honom att efterträda Kenneth Handberg som tidigare meddelat att han kommer avgå under hösten.

-Jag är glad och stolt över att partiets medlemmar enhälligt har nominerat mig till uppdraget som ny ordförande för kommunstyrelsen. Även om jag inte tillträder förrän 1 oktober och kommer att fortsätta fokusera på min nuvarande roll så kommer jag kunna lägga allt mer fokus på kommande uppdrag, säger John Johansson.

-John Johansson har ett brett stöd i partiet och han valdes enhälligt av vårt representantskap. John har lång erfarenhet av politiska uppdrag på olika nivåer och jag känner mig trygg med att han kommer axla rollen som kommunstyrelsens ordförande mycket väl, säger Jan Zetterqvist, ordförande i Socialdemokraterna Örebro.

källa/ foto: Socialdemokraterna Örebro

,