Vårdcentralerna tar över covid-testningen

Vårdcentralerna i Örebro län tar över covid-testningen för allmänheten från och med i dag den 1 september. “Då stänger mottagningarna för covid-testning på USÖ på CV-området och Karlskoga lasarett. Lådor med covid-tester finns fortsatt utanför varje vårdcentral för alla med e-legitimation. Om e-legitimation saknas ringer man sin vårdcentral för tidsbokning”, informerar Region Örebro län.

– Nästan all testning sker via lådorna, vilket är jättebra. Den största förändringen är att lådorna för ut- och inlämning av covid-tester som funnits på CV-området vid USÖ och utanför Karlskoga lasarett försvinner. Istället hänvisar vi till lådorna utanför varje vårdcentral dagtid och till lådor utanför vårdcentralsjourerna i länet kvällar och helger, säger Maria Gunnarsson, samordnare covid-testningen i Örebro län.