Serietidning ska få fler unga i Örebro att cykla till skolan

Svenska Cykelstäder, där Örebro ingår, vill få fler barn att gå och cykla till skolan. “Via ett nytt samarbete med Story House Egmont får tusentals svenska skolbarn nu hem den pedagogiska serietidningen ”Min cykel & jag”, som är full av cykelglädje och fakta om fördelarna med aktiva transporter”, enligt initiativtagarna.

– Fler föräldrar borde reflektera mer över hur de reser och vilka resor som skulle kunna ske på ett smartare sätt. Skolstart i årskurs 1 är ett utmärkt tillfälle att fundera på sina resvanor och hur barnen ska få upp pulsen på morgonen så att de kan koncentrera sig under skoldagen. Via barn och föräldrar som tillsammans läser serietidningen hoppas vi kunna få igång bra diskussioner hemma vid köksborden, säger Emil Rensvala, verksamhetsledare på Svenska Cykelstäder.

källa/ foto: Svenska Cykelstäder/Egmont

,