Regissören Harald Hamrell får Filmfoten vid Live at Heart

Live at Heart offentliggjorde på torsdagen att utmärkelsen Filmfoten för 2021 delas ut till Harald Hamrell för hans filmkonstnärliga värv. I rollen som regissör och manusförfattare har han skapat mängder med filmer och tv-serier för den svenska publiken. Senast var han aktuell med tv-serien ”Vår tid är nu” som blev en enorm framgångssaga.

Filmfoten är ett pris som uppmärksammar människor som på olika sätt utvecklat och bidragit till svensk filmproduktion. Priset har delats sedan 1998 och sedan 2014 delas det under Live at Heart. Priset är ett samarbete med Live at Heart, Örebro Filmförening och Region Örebro Län. Tidigare mottagare är bland annat Niki Lindroth von Bahr, Stina Gardell, Crazy Pictures, Anna Weitz, Tomas Alfredson.

Juryns motivering lyder:

I över fyrtio år har Harald Hamrell genom hårt arbete och med ett aldrig sinande engagemang skapat flera klassiker för den svenska filmpubliken. Skickligt har han navigerat mellan olika genres och format och ständigt hittat nya vägar att beröra genom sina filmer och serier. Juryn är stolta över att dela ut Filmfoten 2021 till Harald Hamrell för hans arbete som manusförfattare och regissör.

”Jag är så glad över att få Filmfoten och sälla mig till den celebra skara som tidigare erhållit priset. Varmt tack till juryn och inte minst till all publik som tagit del av de produktioner jag regisserat under åren. Filmens tid är nu.” Säger Harald Hamrell.

Priset delas ut 15.00 på lördagen den 4:e september under Live at Heart festivalen i Örebro. I samband med prisutdelningen arrangeras ett samtal där Harald Hamrell kommer dela med sig av sina erfarenheter inom skapandet av film och tv.

foto: Live at Heart/ Cecilia Bredin/N/A