Helny Olsson prisas för sitt arbete med svanarna vid Tysslingen

Under Falsterbo Bird Show fick Helny Olsson ta emot pris som Årets Silvertärna 2021. Priset delas ut av Birdlife Sverige.

Här är motiveringen:
” så generöst delar med sig av sina kunskaper och sprider glädje kring fåglar till de tusentals fågelintresserade som hon träffar varje år. Hon är en person som räknar sångsvanar varje morgon då de rastar i Tysslingen och under hennes 24 aktiva år så har hon fått både intresset och atmosfären kring sjön att blomstra.”

– Årets Silvertärna går till denna rikskändis som svanräknar vid Tysslingen och som lockat med sig så många andra in i fågelskådandet, berättade BirdLife Sveriges ordförande Lotta Berg på scenen i Falsterbo.

– Nej jag hade ingen aning om vad som skulle ske här på Falsterbo Bird Show, men tyckte det lät roligt att vi skulle åka hit, berättar Helny Olsson om den stora överraskningen med priset och fortsätter, det känns jätteroligt att få Silvertärnan, det är en fin belöning för alla tidiga mornar man stått och frusit hos svanarna vid sjön Tysslingen utanför Örebro

foto/källa: Roine Magnusson/ NOF-Birdlife/arkivbild

,