Roine vände kameran mot fågeltornen – ny bok ute nu

Fotografen Roine Magnusson har vänt på begreppen när det gäller naturbilder. Vanligtvis använder man fågeltorn att fotografera ifrån. Roine har i den nya boken Fågeltorn satt fokus på tornen själva.

Roine Magnusson har rest från sluttande fjällbjörk­skogar i norr till karga strandängar i söder för att med hjälp av en analog bälgkamera fotografera svenska fågeltorn. “I fågeltorn är det vanligtvis fåglarna som står i centrum, men i den här boken är det tornen. Uppenbara som solitärer eller hemlighetsfullt gömda mellan trädstammar. I essäform söker Erik Halldén efter tornens symbolik och essens genom att jämföra dem med Babels torn och andra berömda klassiker”, skriver förlaget Avium om boken.

Erik Halldén har skrivit texterna i boken.

foto: Roine Magunsson/ Avium