Ska utse årets hälsohund – promenad för att främja hjärtforskningen

Söndag 26 september blir det ett härligt hundevenemang i Örebro. För att främja hjärtforskningen och kvinnors hälsa anordnar 1,6 miljoner-klubben en hundpromenad i Stadsparken.

1.6 miljonerklubben är en en ideell organisation som grundade av Alexandra Charles 1998. Den arbetar med att främja kvinnors hälsa och har idag 30 000 medlemmar.

Runt om i landet har klubben många engagerade kontaktkvinnor som hjälper till lokalt och söndag 26 september ordnar alla tillsammans en nationell hundpromenad i hela Sverige. Syftet är både att stimulera hälsan genom att promenera, och att lyfta fram hundens betydelse för att må bra.

“Samtidigt utlyser 1,6-klubben också tävlingen “Årets hälsohund” på Instagram. Våra husdjur har betytt extra mycket för hälsan under coronan och nu hoppas 1,6-klubben att hundägare i Sverige berättar om varför just deras hund har fått dem att må bra. En jury utser vinnaren samma kväll. Kanske finns #åretshälsohund2021 just i Örebro?”, undrar arrangören.

Vandringen utgår från Stadsparken-Floragatan söndagen den 26 september klockan 14.00.

arkivbild