ÖSK Handboll får 30 000 av Henke och Unibet

För tredje året i rad delar 30/30-fonden, ett initiativ av Henrik Lundqvist tillsammans med Unibet, ut 30 000 kronor var till trettio svenska idrottsföreningar. 30/30-fonden avser att hylla och belöna föreningar över hela Sverige, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar, trygget och glädje. ÖSK Handboll Herr är en av de föreningar som får pengar.

Initiativet 30/30-fonden är ett samarbete mellan den före detta ishockeymålvakten Henrik Lundqvist och Unibet. De har sedan starten 2019 delat ut totalt 2,7 miljoner kronor i syfte att belöna och uppmärksamma föreningar som verkar för en schysst idrottskultur, som skapar förutsättningar för trygghet, gemenskap och jämställdhet.

– Idrotten har betytt så mycket för mig och så många andra. Den har format mig som person och funnits med genom både framgångar och bakslag. Jag är därför otroligt stolt över det vi åstadkommit med 30/30-fonden och ser fram emot att fortsätta det arbetet, säger Henrik Lundqvist.

– Precis som tidigare år har det varit fantastiskt kul att genomföra 30/30-fonden. Henriks stora engagemang och hur han brinner för idrotten är något vi verkligen delar, och det är viktigt för oss att kunna stötta gräsrotsrörelsen via denna typ av projekt, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet och projektledare för 30/30-fonden.

Alla idrottsföreningar i Sverige har rätt att ansöka, oavsett sport och storlek. Vinnarna, som utsetts av Henrik Lundqvist själv tillsammans med representanter från Unibet, motiveras utifrån deras egna beskrivningar för hur de arbetar mot en schysst idrottskultur samt hur de vill använda bidraget från 30/30-fonden för att förbättra sin verksamhet. Likt tidgare år bidrar Unibet och Henrik Lundqvist med hälften var till totalsumman på 900 000 kronor.

Av de över 1100 föreningar som ansökt till årets upplaga av 30/30-fonden har nu 30 vinnare valts ut. Bland dessa finns föreningar från norr till syd, med en rad olika sporter representerade. Bland annat ishockey, handboll, gymnastik, rugby, tennis, kanotpolo och capoeira.

– Stort grattis till alla vinnare och tack för ert hårda arbete för en schysst och inkluderande idrottskultur, det betyder enormt mycket. Tack också för alla fantastiska ansökningar till 3030-fonden. Det har varit otroligt kul att läsa om allt det fina arbete som görs ute i landet, säger Henrik Lundqvist.

Utöver prissumman får varje förening ett diplom, en vinnarstatyett, en signerad prischeck samt en personlig videohälsning från Henrik Lundqvist.

källa/ foto: Unibet

,