Han är ny hotellchef på Scandic Väst – behöver rekrytera mer personal

Martin Samuelsson har rekryterats till tjänsten som hotelldirektör för Scandic Örebro Väst. Martin kommer senast från en tjänst som försäljningsansvarig inom Ligula Hospitality Group. Martin tillträdde sin tjänst den 1 september.

– Det känns utmärkt att vi har lyckats rekrytera Martin till Scandic Örebro Väst. Vi befinner oss just nu på en väldigt intressant resa i Örebro där vi under första halvan av nästa år kommer att öppna vårt tredje hotell och att vi på sikt har ett stort rekryteringsbehov till våra hotell. Genom rekryteringen av Martin säkerställer vi att våra två befintliga hotell får var sin hotelldirektör som tillsammans ska stärka Scandics position och verka för ett blomstrande inresande av nationella och internationella besökare till Örebro, säger Kai Pasma, Distriktsdirektör för mellersta Sverige på Scandic Hotels.

– Det är fantastiskt roligt och hedervärt att få förtroendet att driva ett av Örebros ledande hotell tillsammans med mina duktiga medarbetare. Hotellet har genomgått en omfattande renovering och med sitt strategiska läge längs E18, passar hotellet bra för såväl affärsresenären som fritidsgästen. Det händer mycket spännande i Örebro och jag ser mycket fram emot att utveckla och positionera hotellet och Örebro som destination, tillsammans med mina fantastiska kollegor och det lokala näringslivet, säger Martin Samuelsson, nytillträdd Hotelldirektör för Scandic Örebro Väst.

När besöksnäringen återstartar står branschen inför en utmaning att rekrytera nya medarbetare. Scandic räknar med att öppningen av det nya hotellet, Scandic Örebro Central, som planeras att tas i drift under andra halvan av 2022, tillför ett rekryteringsbehov på ca 50 tjänster. För Scandic Örebro Väst och Scandic Grand Hotell kommer hotellen på sikt behöva rekrytera ca 30 medarbetare till olika tjänster för att ligga i paritet med 2019 års nivåer.

– Att restriktionerna lättas under slutet av september är en framtidssignal som vi har väntat på länge. Det finns nu en framtidstro som vi kan förmedla till de som vill jobba i besöksnäringen och på Scandic. Vi har på sikt ett stort rekryteringsbehov i Örebro, upp till 70–80 tjänster och det blir således ett viktigt uppdrag för Martin som hotelldirektör, att säkerställa att vi attraherar nya och duktiga medarbetare till Scandic och inte minst till Scandic Örebro Väst, avslutar Kai Pasma.

källa/ foto: Scandic