Litteraturens dag återkommer – 20 november på stadsbiblioteket i Kulturkvarteret

Nu är det klart att Litteraturens lördag återigen arrangeras i Örebro. Det blir den 20 november då de helt nya lokalerna i Kulturkvarteret fylls med länsförfattare och deras läsare. Förra gången kom mer än 2 000 besökande under bokdagen.

“Största scenen kommer att förvandlas till en stor bokmässa, där författarna finns på plats vid sina bokbord som blir rekordmånga i år. En trappa upp blir det längre framträdanden inför publik varje timme av kända författare och på scenen i stora entréhallen intervjuas skribenterna på löpande band. Allt äger rum i nya stadsbiblioteket, som också erbjuder besökarna guidning i länslitteraturens hyllor”, skriver arrangören.

-Jag tror den här dagen är efterlängtad, både av författarna och deras läsare, säger Martin Dyfverman, ordförande i Samfundet Örebro Stads -och Länsbiblioteks vänner, som är arrangör i samarbete med stadsbiblioteket.

arkivbild

,