Klart med preliminärt valresultat i Strängnäs stift

Det preliminära resultatet av kyrkovalet i Strängnäs stift är klart. Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) tar nya mandat i stiftsfullmäktige liksom Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK). Fria liberaler i Svenska kyrkan (FiSK) förlorar sitt mandat och ytterligare fyra nomineringsgrupper minskar sina mandat. Arbetarepartiet – Socialdemokraterna (s) är fortsatt största nomineringsgruppen, enligt information från Svenska kyrkan Strängnäs stift.

Johan Dalman, biskop i Strängnäs stift, gläds åt alla som röstat i årets kyrkoval.

– Kyrkan angår många och jag är glad för alla som aktivt givit sitt stöd genom att nyttja sin demokratiska möjlighet att rösta, precis som jag gläds över alla som gjort valet möjligt, säger Johan Dalman.

– Nu ser vi med spänd förväntan fram emot det slutgiltiga valresultatet. Det är alltid högtidligt att få hälsa nya och gamla förtroendevalda i vår kyrka välkomna. Jag ser fram emot att samarbeta med dem som valts till Strängnäs stifts stiftfullmäktige, säger Johan Dalman.