Örebro Skateboards nya vertramp invigd – legendaren Tony Hawk har kört på den

I helgen invigdes Örebro Skateboards vert-ramp vid universitetet. Under lördagen var det massor av evenemang kring rampen, som tävlingar, grillning och livemusik. Rampen har en lång och ärorik historia. Så här skriver klubben om den på sina sociala medier:

“Rampen byggdes 1981 i Rättvik till ett skateboardläger. Ledare på lägret var världens två bästa skateboardåkare Steve Caballero and Mike Mcgill. Rampen överträffade det mesta i skatevärlden på den tiden och besöket i Sverige blev ett minne för livet. För amerikanerna blev rampen legendarisk och under de kommande åren gästades rampen av många av de största skateboardåkarna i världen. 1985 blev en 17 årig Tony Hawk, väldens genomtiderna kändaste skateboardåkare”.

källa/ foto: Örebro Skateboard/ Jan Larsson