Örebro klättrar 24 placeringar på Svenskt Näringslivs lista

Örebro kommun klättrar 24 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landet. Örebro ligger nu på plats 131 i riket.

-Vårens enkätsvar tydde på att vi skulle se förändringar i årets rankinglista för flera av regionens kommuner. Tydligast är det att företagarna i både Askersunds och Karlskoga Kommuner är allt mer nöjda vilket syns tydligt i rankingen. Askersund klättrar till en andra plats i regionen och plats 69 i riket samtidigt som Karlskoga tar ett rejält kliv uppåt med en klättring på hela 94 placeringar till plats 83, säger Karl Hulterström, regionchef Svenskt Näringsliv Örebro.

-Ljusnarsberg har under många år tagit små steg i rätt riktning i vår undersökning och är den kommun i landet som utvecklats bäst sett över tio år. 2011 låg Ljusnarsberg i den absoluta botten på en 279 plats. Sedan dess har vi sett både upp- och nedgångar men nu, tio år senare har trenden varit tydlig. Årets 58-placering gör att Ljusnarsberg klättrat i snitt 22 placeringar per år och dessutom är ny länsetta, berättar Karl Hulterström.