11 oktober uppmärksammas flickors utsatthet – digital informationskampanj #flickafakta

11 oktober är det Internationella Flickadagen. Dagen instiftades av FN för att uppmärksamma flickors särskilda utsatthet och situation i samhället.

För att lyfta utsatthet och belysa utmaningar och framgångar för flickor och tjejer genomför Örebro Rättighetscenter, Örebro Tjejjour och Tegelbruket för fjärde året i rad den digitala informationskampanjen #flickafakta.

“Genom #flickafakta synliggörs flickor och tjejers situation så att vi alla blir medvetna om vad som sker och då kan göra en förändring – för flickor är vår framtid.”, säger Sabina Tärnqvist, samordnare Örebro Tjejjour

Kampanjen släpper en #flickafakta per dag under 11 dagar i sociala medier, Facebook och Instagram, för att uppmärksamma flickors situation i dagens samhälle.

”För oss på Tegelbruket är #flickafakta en livsviktig kampanj! Vi hamnar dagligen i samtal med ungdomar där flickors utsatthet är ett faktum. Fler behöver få veta, vi behöver vara fler som hjälps åt.”, säger Sofia Ingvarsson, ungdomscoach Tegelbruket

1 oktober kommer det första inlägget.

,