Prisbelönt koreograf till Örebro – Virpi Pahkinens dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk

Koreografen Virpi Pahkinens dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk. Vanligtvis uppträder denna globetrotter med världen som hemmascen, men den 7 oktober besöker hon Örebro och Hjalmar Bergmanteatern.

Föreställningen Black Rainbow är en inre resa. En ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri. Dansarna kommer från en mängd discipliner och erfarenheter; en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi som beskriver en barfota meditation i luften. I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull.

Efter föreställningen blir det publiksamtal med Virpi Pahkinen. Moderator är danspedagog Maria Ahlgren. I samband med föreställningen kommer Virpi Pahkinen erbjuda en kostnadsfri workshop på Kulturkvarteret. 

foto: José Figueroa