Sebastian Cehlin ny gruppledare för Moderaterna i regionen

Under onsdagens möte med den moderata Regiongruppen valdes Sebastian Cehlin till ny gruppledare för moderaterna i Region Örebro län. Han efterträder Ola Karlsson, som tidigare aviserat att han lämnar uppdragen som moderat gruppledare och oppositionsråd vid årsskiftet.

–  Jag är väldigt glad och hedrad över det förtroende som jag fått av den moderata gruppen. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår politik och tillsammans med regiongruppen förbereda oss inför nästa års val, säger Sebastian Cehlin.

– Hälso- och sjukvården har under lång tid varit hårt ansträngd. Brist på vårdpersonal, stora ekonomiska underskott, en växande psykisk ohälsa och inte minst en pandemi har lett till långa vårdköer och bristande tillgänglighet till vården. Så ska det inte vara.