Nu kan personer över 80 år boka tid för en tredje vaccinspruta

Nu kan alla personer i Örebro län som är 80 år och äldre börja boka tid för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19.
Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera en tredje dos vaccin mot covid-19 som påfyllnad för personer i följande grupper:

Boende på SÄBO
Personer med hemsjukvård samt personer med hemtjänst beslutad av kommun.
Alla som är 80 år och äldre.

Det ska ha gått minst sex månader sedan förra vaccinationstillfället. Region Örebro län erbjuder först och främst mRNA-vaccinet Spikevax (Moderna) och beroende på tillgång kan även mRNA-vaccinet Comirnaty ges (Pfizer-Biontech). Vaccinerna kan tas oberoende av vilket vaccin man fått vid de två tidigare doserna.

– För att vara garanterad en dos rekommenderar vi att man bokar tid via 1177.se, eller ringer vår telefonbokning på 019-602 80 00. Det finns även möjlighet att gå på drop-in i mån av vaccintillgång. Detta gäller samtliga personer över 80 år inklusive de som enbart har hemtjänst beslutad av kommunen. Bara de som bor på SÄBO eller har hemsjukvård kommer att få vaccin via kommunen, säger Stellan Johansson, vaccinationskoordinator i Region Örebro län.