Elitgymnasten och örebrostudenten Jonna Adlerteg får stipendium

Jonna Adlerteg, gymnast och student vid Örebro universitet, får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels stipendium för elitidrottare.
– Jag är väldigt tacksam. Det är otroligt utmanande att kombinera en idrottskarriär med studier, säger hon.

Inför OS i Tokyo i somras tränade Eskilstunagymnasten Jonna Adlerteg ungefär 25 timmar i veckan – samtidigt som hon studerade heltid på Biomedicinska analytikerprogrammet vid Örebro universitet.

– Jag hade först tänkt läsa på halvtid, men jag är så jäkla envis och har svårt att göra något halvt – det var så himla kul med studierna också. Den absolut största utmaningen är definitivt att få tiden att räcka till, berättar hon.

Det handlar inte bara om att hinna med studier och träning, utan också om förberedelser och disciplin, till exempel när det gäller sömn. Dessutom händer det att föreläsningar eller obligatoriska moment krockar med träningen eller tävlingar.

– Örebro universitet och mina lärare har varit väldigt tillmötesgående och till exempel låtit mig byta grupp om det behövs eller göra ett skriftligt arbete i stället för en uppgift som de andra gör på plats. Jag är jättetacksam för det – annars hade det aldrig gått. Det är så mycket som måste fungera för att man ska kunna prestera på topp.

källa/ foto: Örebro universitet