Eklund och Ewerlöf i modern klassiker på Örebro Teater

Den 20 november får Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” efterlängtad nypremiär på Örebro Teater. I den moderna klassikern ser vi Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf i de ikoniska rollerna som George och Martha tillsammans med Hans Christian Thulin och Ester Uddén.

“Det är sent på natten och George vill sova. Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande – i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner – undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se destruktiva mönster inom oss själva”.

– Edward Albees pjäs är en drabbande bergochdalbana av igenkänning och absurditet som på ett mästerligt sätt speglar mänskliga tillkortakommanden och begär. Det känns lustfyllt och förväntansfullt att äntligen få återvända till den här uppsättningen och låta den möta sin publik. En generös och intim helaftonsföreställning som bjuder på hisnande skådespeleri och tätt sammansvetsat ensemblespel, säger Rikard Lekander, regissör.

AV Edward Albee ÖVERSÄTTNING Östen Sjöstrand REGISSÖR Rikard Lekander SCENOGRAFI & KOSTYM Richard Andersson LJUSDESIGN Carina Persson Backman MASK-& PERUKDESIGN Giovanni Indelicato och Linda Nieminen FÖRLAG Nordiska ApS- Köpenhamn

MEDVERKANDE Jakob Eklund, Katarina Ewerlöf, Hans Christian Thulin & Ester Uddén

foto: Örebro Teater/ Mats Bäcker