Nu klartecken för tolvåringar att vaccinera sig

Med start den här veckan kan alla som har fyllt 12 år boka tid för vaccination i länet. De kan antingen boka tid på en vaccinationsmottagning eller komma på drop in, med vårdnadshavare eller med ifylld samtyckesblankett. Samtyckesblanketten går att skriva ut från 1177.se. Alla personer födda 1991 och senare kommer att erbjudas Pfizer Biontechs vaccin Comirnaty, meddelar regionen.

“Personer i länet som är 80 år eller äldre erbjuds en tredje dos vaccin. Detta riktar sig också till personer inom särskilda boenden och personer med hemsjukvård och hemtjänst. I detta vaccinationserbjudande ingår inte hushållskontakter och personer som endast har larm. Nu kan dessa grupper boka tid för vaccination eller komma på drop in. De som bor på särskilda boenden och de som har hemsjukvård får vaccin via kommunen”.