Sören Olsson aktuell med ny bok om Luna – “ämnen som mobbning, ensamhet och rätten att få vara annorlunda”

Efter två hyllade böcker om nioåriga Luna och hennes superhörsel är Sören Olsson äntligen tillbaka med den tredje delen i serien. I boken Det osynliga barnet tvingas Luna bolla lögner och hemligheter när en osynlig person plötsligt dyker upp i Lilla Vargudden.

Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar barnbokslegendaren Sören Olsson den något ovanliga vardagen för nioåriga Luna. Det osynliga barnet, den tredje boken i serien, utforskar evigt aktuella ämnen som mobbning, ensamhet och rätten att få vara annorlunda. 

”Utanförskap och utsatthet är något som de flesta människor känner av någon gång i livet. Det känns viktigt att belysa ensamhet och utanförskap med hjälp av både igenkänning och humor. Kanske kan historier som Det osynliga barnet väcka tankar, frågor och funderingar om detta. Kanske kan det även leda till värdefulla samtal och insikter om att vi alla innerst inne är både lika och unika”, säger Sören Olsson.