Budfirma i Örebro rullar på el – “klarar sig bra på 15 mils räckvidd”

Budföretaget Ripro har sedan starten för två år sedan vuxit till att ha fler än 130 bilar. Det senaste tillskottet är en leverans på elva eldrivna Mercedes-Benz eVito som ska gå i Karlstad, Örebro och Stockholm.

– Kalkylen på eldrift är mycket bra, säger Aziz Khusainov som är en av företagets grundare. 

– Elbilar drar ju mindre energi i stadstrafik än på landsväg och frekventa stopp är inga problem. Dessutom är skatten låg och du slipper både buller och avgaser och de kräver mindre service. Så det är win-win överallt.

– I stadstrafik och med rätt planering klarar man sig bra på 15 mils räckvidd. Knepet är att använda rätt fordon för rätt körning, och att ha bra trafikplanerare. Personligen tror jag att de stora logistikföretagen kommer att behöva anpassa sig efter detta och ha fler mindre hubbar inne i städerna.