25 000 har sökt till Örebro universitet

Antalet ansökningar till universitet och högskolor minskar något i hela landet. Vid Örebro universitet är söktrycket i stort sett oförändrat. – Nu ser vi fram emot att få välkomna både nya och gamla studenter till campus, säger utbildningskoordinator Cecilia Andersson Mårdh.

Örebro universitet erbjuder ett stort antal kurser och elva program som startar i januari 2022. När anmälan stängde i fredags hade ungefär 25 000 ansökningar kommit in.

– Vi ser att intresset för att studera är stort och betraktar det faktum att många väljer att söka till Örebro universitet som ett tecken på att utbildningarna och forskningen håller hög kvalitet, säger Cecilia.

När vårterminen startar i januari kommer alla studenter att välkomnas till campus redan från början. Och det fysiska mötet mellan människor är efterlängtat.

– Att mötas på riktigt och diskutera med andra som har olika åsikter och förhållningssätt är en viktig aspekt av högre utbildning, inte minst för att utveckla det kritiska tänkandet. Utbildning handlar inte bara om fakta och kunskap, utan också om reflektion, eftertanke och att lära av varandra, säger Cecilia Andersson Mårdh.

arkivbild Örebro universitet