Länsstyrelsen vill se mer vildsvin på tallriken – tar hjälp av stjärnkockar

Länsstyrelsen i Örebro län och AgroÖrebro tar hjälp av prisbelönta kockar för att öka intresset och kunskapen om vildsvinskött. Måndag den 18 oktober träffas jägare, kockar, lantbrukare med flera för att smaka och prata vildsvin.

Det är Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och Fredrik Johnsson, tidigare krögare på restaurang belönad med stjärna i Guide Michelin som gästar oss för att leda en provsmakning av vildsvinskött. Styckningsdetaljer kommer att diskuteras, visas och provsmakas. Deltagarna får uppleva hur ålder, vikt, efterbearbetning och tillagning påverkar smaken.

– Att vildsvinen ökar i länet innebär problem men den goda tillgången på vildsvin ger också en möjlighet till matproduktion. Det är därför viktigt att vi får upp intresset för att jaga och äta vildsvin, säger Åsa Lindin, Länsstyrelsen i Örebro län.

– Vi är mycket förväntansfulla. Det här är ett unikt tillfälle med hela kedjan samlad som jobbar med vildsvin allt från jägare till kock, säger Ola Albrektsson, AgroÖrebro.
,