Snart dags för digital gymnasiemässa – 3 400 elever inbjudna

27-28 oktober är det dags för årets Gymnasiemässa i Örebro, som i år är digital. Över 3 400 elever bjuds in för att få vägledning inför sitt gymnasieval.

– Gymnasiemässan är ett perfekt tillfälle för ungdomar, som ska söka till gymnasiet, att få veta mer om det program de är intresserade av. På mässan går det att träffa och ställa frågor till elever och lärare från både kommunala och fristående gymnasieskolor i hela Örebro län! Varje skola har en egen digital monter, där det finns information om vilka gymnasieprogram och profiler de erbjuder och där besökarna bland annat kan delta på livesända videomöten med elever och lärare, säger Thomas Strömberg, projektledare för Gymnasiemässan Örebro.

På de livesända videomötena håller elever och lärare från de olika skolorna presentationer, berättar hur det är att läsa ett visst gymnasieprogram och svarar på frågor från besökarna. Gymnasiemässan är ett samarbete mellan kommunala och fristående gymnasieskolor i Örebro län.

,