Scandic öppnar vid Resecentrum i mars – ska rekrytera 50 tjänster

Bredvid Resecentrum växer Örebros nya entré från norr fram. “Här huserar nya Scandic Örebro Central, beläget mitt i ett nytt och vibrerande stadsutvecklingsprojekt där hotellet blir knutpunkten för stadens nya entré. Med sina 14 våningar, 160 hotellrum och externa kontorslokaler, blir Scandic Örebro Central stadens högsta kommersiella fastighet med en höjd på 50 meter. Hotellet öppnar sina dörrar den 21 mars 2022”, meddelar Scandic.

– Vi börjar helt klart att närma oss något som liknar ett hotell. Nu ligger det mesta fokuset på insidan innan vi öppnar hotellet den 21 mars, 2022. Gästerna som kommer att bo hos oss får verkligen uppleva att en vistelse på Scandic Örebro Central är ett medvetet val, oavsett om det gäller en medveten natts sömn inför nästa dags möten, kvällens uppträdande på Conventum eller sportevenemangen på Behrn Arena. Vidare så känns det fantastiskt att få öppna det tredje Scandichotellet i Örebro, en anrik stad med mycket kultur som attraherar både nationella och internationella besökare. Jag ser fram emot att tillsammans med det lokala näringslivet, fortsätta destinationsutveckla Örebro och attrahera fler människor till staden, säger Maria Wennerström, Hotelldirektör på Scandic Örebro Central

I takt med att besöksnäringen återstartar efter 18 tuffa månader, finns det ett starkt rekryteringsbehov för Scandic Örebro Central. Till öppning har hotellet ett lokalt rekryteringsbehov av upp till 50 tjänster. Rekryteringen kommer att inledas under november 2021.

– Det råder just nu en allmän kompetensbrist i besöksnäringen och vi kommer att ha ett stort rekryteringsbehov om cirka 50 tjänster till Scandic Örebro Central. Vi kommer att rekrytera till alla tjänster i huset och det känns fantastiskt att det redan nu finns ett intresse för att jobba hos oss. Scandics starka medarbetarkultur är känd i Örebro så jag är övertygad om att vi kommer kunna fylla hotellet med nya och gamla medarbetare, säger Kai Pasma, Distriktsdirektör för mellersta Sverige på Scandic Hotels.

Fakta om Scandic Örebro Central:

  • Öppnar 21 mars, 2022
  • Antal rum: 160
  • Gym, öppet 24/7
  • Antal våningar: 14, varav nio våningar hotell
  • Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver – en svensk miljöcertifiering som mäts på sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material.
  • Miljöcertifiering Svanen: Scandic Örebro Central planeras att certifieras under 2022.
  • Hotellet drivs av 100% förnybar el från vattenkraft
,