Candles Scandinavia får Örebros näringslivspris – ska in på börsen

Örebroföretaget Candles Scandinavia tilldelas i dag Årets Näringslivspris av Örebro kommun. Priset syftar till att uppmärksamma initiativkraft, genomförandeförmåga och en positiv marknadsanpassning av produkter eller tjänster.

Företaget är Europas största tillverkare av doftljus baserade på 100 procent naturligt vax från lokal raps och bolaget noteras på börsen den 8 november.

Företaget är ett flerfaldigt Gasellbolag som har vuxit med 50 procent per år de senaste tre åren, samtidigt som de har gått från fyra procent till 13 procent EBITDA-marginal.  På några år har de vuxit från 0 till en bit över 100 miljoner kronor i omsättning.

När utbyggnaden av egna lokaler är klar ser bolaget en fortsatt tillväxt på minst 30 årligen årligen i flera år framåt, med bibehållen bruttomarginal. Ljusbranschen i Europa är väldigt stor och Candles Scandinavia har idag bara några promille av den, vilket innebär stora möjligheter att fortsätta ta marknadsandelar.

Dubblade precis sin produktionskapacitet från ett till två skift, redan är produktionen med den nya kapaciteten fullbelagd en bra bit in på 2022 och man tittar man på att addera ett skift till för att möta den stora efterfrågan.
För bara drygt ett år sedan producerades 4400 ljus/dag i fabriken i Örebro, nu kommer man ha kapacitet att producera 25 000 ljus/dag i den högautomatiserade fabriken.