KIF-spelare nominerad för Årets genombrott

”Damallsvenskans Bästa” är Damallsvenskans och Sportbladets egna gala och till för att hylla svensk damfotboll. Den direktsänds på Sportbladet och inleds klockan 19 måndagenden 15 november, två timmar senare vet vi vilka som tar hem de prestigefulla priserna och vilka som satt störst avtryck under årets säsong. Anna Sandberg från KIF Örebro är nominerad i kategorin Årets genombrott.

Motivering: “För mindre än ett år sedan värvades yttermittfältaren Anna Sandberg till Kif Örebros utvecklingslag. Nu, en fullfjädrad A-lagssäsong senare, är vänsterbacken Anna Sandberg bofast i både Kif-startelva och F19-landslag med ett nypåskrivet långtidskontrakt. Det är definitionen av ett genombrott”.

– Det är en stor ära att få leda den här galan för andra gången. Jag ser verkligen fram mot en rolig kväll. Det kommer vara mycket som känns igen från ifjol men visst finns det planer för en och annan överraskning också. Vi ska se till att det blir en festlig avslutning på en säsong som har bjudit på stor underhållning, säger programledaren Anna Rydén, som under kvällen kommer att få sällskap av sina Sportbladetkollegor Kristoffer Bergström, Makoto Asahara och Petra Thorén.

De nominerade bjuds i år in för att närvara i direktsändningen, något som inte var möjligt förra året på grund av coronapandemin. Även i år delas priset som ”Årets MVP” och ”Årets genombrott” ut och Sportbladets läsare får åter möjlighet att rösta fram vinnaren av ”Årets mål”.

källa/ foto: Sportbladet