Staffan Hellstrand spelar i Stadsträdgården på fredag

Artisten Staffan Hellstrand spelar akustiskt på Stadsträdgården fredagen den 12 november.

Staffan Hellstrand har en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som Lilla Fågel Blå och Fiskarna i haven, som han skrev åt Idde Schultz. 1989 gav han ut sitt första soloalbum Hemlös, där han tolkade den svenska poeten Dan Andersson, i både egna och andras tonsättningar. Då hade han redan släppt tre album som frontfigur i kritikerhyllade postpunkgruppen SH! Sen följde ett 90-tal med med sju hyllade soloalbum och dessutom specialskrivna album till Idde Schultz och Lena Nyman.

Både ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven” fick också Rockbjörnar som årets låtar. Decenniet avslutades med att han skrev ”Explodera” den officiella låten till svenska fotbollslandslaget inför EM 2000.