Jonas Gardell klar för Litteraturens lördag

Det är nu klart att Litteraturens lördag toppas med ett framträdande av en av Skandinaviens mest kända artister och författare, Jonas Gardell. Han kommer att berätta om sin nya bok Ett lyckligare år, som till stor del utspelas i Örebro.


Redan klar är en annan känd författare och samhällsdebattör, nämligen Göran Greider, som inviger Litteraturens lördag den 20 november klockan 10.30. Han har en egen programpunkt om sin nya bok ”Barndomsbrunnen”, men också ett seminarium om bergslagspoeten Dan Andersson tillsammans med Nils Holmdahl från Riikkenstorp i norra länet.
Litteraturens lördag är i år rekordstor med hela 75 länsförfattare, både vid bokbord och med 55 olika program på sammanlagt 10 ”scener” i det nya Kulturkvarteret i Örebro.

Bokdagen öppnar klockan 10.00 och allting är gratis. Invigningen samt flera publika framträdanden äger rum på scenen i stora entréhallen, där Jonas Gardell står för avslutningen som börjar klockan 15.00. Tre timmar senare börjar hans show på intilliggande konserthuset. (se länk)

foto/omslag: Norstedts

https://www.orebrokonserthus.com/evenemang/queen-of-fcking-everything-solo/