Tomtar ska jogga för en god sak – fler söker hjälp hos Örebro Stadsmission


Ett helt gäng tomtar kommer jogga genom centrala Örebro lördagen den 27 november. – Vi kallar rundan för Tomtejoggen. Syftet är att sprida glädje och att sätta ljus på människors utsatthet, säger Jenny Holmberg.

De senaste åren har allt fler personer sökt hjälp hos Örebro Stadsmission. Familjer med barn har blivit en relativt ny målgrupp. För att motverka barns sociala utsatthet fokuserar nu stadsmissionen speciellt på att hjälpa familjer. Det sker bland annat genom Familjekedjan, där föräldrar får stöd att hitta och söka hjälp.

I år heter Örebro Stadsmissions julinsamling ”Varje familj räknas”. Förhoppningsvis kan de springande tomtarna sprida lite glädje till alla de möter, men det viktigaste målet är att lyfta fram och samla in pengar till stadsmissionens arbete.

– Vi är jätteglada över att arrangörerna av Tomtejoggen väljer att låta alla intäkter gå till vår insamling, säger Fredrik Karlsson, direktor för Örebro Stadsmission.

Pengarna kommer från tomtarnas anmälningsavgifter men också från gåvor som släkt, vänner, arbetskamrater och åskådare ger – alla som vill är välkomna att bidra med en slant och på så sätt också peppa de glädjespridande tomtarna.

Fakta:

Tomtejoggen startar lördag 27 november kl 12.00 vid Almby kyrka och avslutas cirka 12.45 på Våghustorget i Örebro.

Anmälan senast 26 november.