Reaktioner på förslaget om covidpass – “Det är en trygghet för publiken”

Regeringen föreslår införande av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med den 1 december 2021. Syftet är att begränsa smittspridning bland framför allt ovaccinerade genom att förhindra att ovaccinerade personer samlas i större grupper, samtidigt som verksamheter kan fortsätta att ta emot besökare.

-För oss innebär det främst de arrangemang som allmänheten kan köpa biljetter till och då främst publika konserter och publika mässor. Vi kommer naturligtvis att följa det regelverk som finns och vaccinationspass kommer krävas för tillträde till dessa typer av arrangemang från och med den 1:a december, säger Anders Karlsson platschef Conventum.

-Det är en trygghet för Örebro Konserthus, i egenskap av arrangör och producent, att vaccinationsbevis kan användas som ett alternativ till nya restriktioner. Det är också en trygghet för publiken som kommer till konserthuset. Det innebär att vi kan fortsätta erbjuda allmänna sammankomster, konserter och föreställningar, för fler än hundra personer i Örebro Konserthus, säger Beryl Lunder vd Örebro Konserthus (bilden).

– Idrotten behöver återigen kavla upp ärmarna och ställa om sitt arbete för att anpassa oss för att minska riskerna för smitta. Om vi hjälps åt med all kraft nu hoppas jag innerligt att vi slipper hamna i ett värre läge som riskerar att påverka våra barn-, ungas- och vuxnas idrottsaktiviteter, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

arkivbild

,