Nästa år blir det Hindersmässa igen – planeringen i full gång

Planeringen för att genomföra Hindersmässan 2022 är i full gång. I slutet januari arrangeras Hindersmässan som är en av Örebros starkaste traditioner. Nytt för kommande år är att Trädgårdstorget tillkommer som ett nytt område för marknadsknallar.

Hindersmässan – en av Örebros starkaste traditioner med anor från 1300-talet, planeras nu för att genomföras den 26-29 januari. Hindersmässan 2021 blev inställd på grund av coronaviruset – ett unikt beslut.

– Många marknadsförsäljare är verkligen glada över att vi kan planera för att köra Hindersmässan kommande år. Platserna för att få sälja på Hindersmässan tog snabbt slut. De har längtat eftersom det har varit en tuff period med inställda marknader runt om i Sverige. Nu ser vi verkligen fram emot kommande marknad, säger Sunil Dodiya, ansvarig för Hindersmässan.

Nytt för kommande Hindersmässa är att Trädgårdstorget blir ett nytt område för marknadsknallar, som ligger vid korsningen Storbron och Södra Strandgatan. Samtidigt som det kommer vara färre marknadsknallar längs södra Drottninggatan. Ett önskemål från butiksägarna.

Hindersmässan lockas av runt 80 000 besökare där ca 154 marknadsknallar säljer allt från leksaker, till hantverk, kläder och delikatesser och mycket mer.

källa: Örebro kommun/ arkivbild

,