Klasser i mellanstadiet ska få besöka Komtek

Under 2021–2023 ska Socialstyrelsen fördela 250 miljoner kronor varje år till sociala insatser för barn och unga i det som klassas som utsatta områden. En del av de pengar Örebro fått gör det möjligt för Komtek att under hösten ta emot alla mellanstadieklasser från bland annat Vivalla, Haga, Varberga, Brickebacken och Mellringe. 

– Vi ser att färre barn i de aktuella områdena utnyttjar möjligheten att ta del av aktiviteter som Komtek, säger Niklas Jarl, enhetschef.

-Genom att introducera dem till Komtek hjälper vi dem att ta första steget. De får också en inblick i vad teknik kan vara och vad en teknikutbildning kan innebära, för dem och deras framtid. De får prova på en alternativ fritidssysselsättning som kan stärka de positiva sidorna i deras tillvaro och förhoppningsvis motverka att de fastnar i destruktiva sammanhang.