Universitetets konto på Twitter är hackat

Örebro universitets konto på Twitter – @orebrouni – har blivit hackat. De tweets som skickats sedan natten mot lördagen på detta konto kommer alltså inte från Örebro universitet, meddelar lärosätet.

“Örebro universitet använder sitt konto på Twitter främst för att förmedla nyheter om forskning och utvalda allmänna nyheter om universitetets verksamhet. Policyn innefattar också att retweeta utvalda tweets från andra universitet eller organisationer inom forskning, och publiceringar av enskilda forskare knutna till Örebro universitet”, skriver de vidare.

– Vi hoppas att alla våra följare inser att det inte är Örebro universitet som agerat på vårt Twitter-konto sedan natten mot lördagen, säger Sara Arvidson, kommunikationschef vid Örebro universitet.

Allt det som publicerats sedan natten mot lördagen beror alltså på att kontot är hackat.

– Vi jobbar med att få Twitter att blockera universitetets konto, och med att skydda alla våra andra konton på sociala medier med nya lösenord och multifaktorsautentisering, säger Daniel Skipper, it-chef vid Örebro universitet.