Kommunalrådet Marlene Jörhag (KD) ställer inte upp för omval

Kristdemokraternas kommunalråd i Örebro Marlene Jörhag har av privata skäl beslutat att inte kandidera till kommunfullmäktige i valet 2022 och begärt entledigande från sin post som kommunalråd. Hon lämnar sina politiska uppdrag men är kvar som medlem i partiet.

– Jag är tacksam för tre innehållsrika och spännande år som kommunalråd i Örebro. Det är ett förtroendeuppdrag jag burit med stolthet och inte tagit lätt på. Av privata skäl har jag beslutat att inte kandidera i kommunvalet nästa mandatperiod. Därför har jag begärt entledigande från mitt uppdrag som kommunalråd, säger Marlene Jörhag, kommunalråd (KD) med ansvar för skolfrågor i Örebro kommun.

– Det är såklart tråkigt att Marlene lämnar uppdragen men vi har stor förståelse och respekt för hennes önskemål om entledigande. Vi är tacksamma för hennes insatser i örebropolitiken och hoppas att kunna dra nytta av hennes erfarenheter och kunskaper i ett senare skede, säger Sven-Erik Sahlén ordförande i Kristdemokraterna Örebro.

– Hennes arbete som ordförande i programnämnd Barn och utbildning har varit viktigt då hon i en växande kommun varit delaktig i att fler platser tillskapats genom nybyggnation i såväl förskolan som skolan. Detta trots att kommunen brottats med ekonomiska utmaningar och elevomplaceringar, fortsätter Sven-Erik Sahlén ordförande i Kristdemokraterna Örebro.

källa/ foto: KD