Tomtejoggen samlade in 17 000 – går till stadsmissionens ”Varje familj räknas”

Svenska kyrkans Tomtejoggen i helgen spred glädje på flera sätt. Både i form av leenden och glada tillrop där tomtarna joggade fram – och i swishade gåvor, som går till Örebro Stadsmissions julinsamling ”Varje familj räknas”. Svenska kyrkans Christer Hansson och Jenny Holmberg berättar att insamlingen drog in 17 304 kronor i swishade gåvor.

– Vi är jätteglada, säger Christer Hansson. Så mycket hade vi inte vågat hoppas på. Den stora utgångspunkten med Tomtejoggen var ställningstagandet – att synliggöra att 11 procent av alla barn i Örebro lever i ekonomisk utsatthet och att tydligt lyfta den frågan inför advent och jul.

– Insamlingsdelen byggde på tomtarnas egna anmälningsavgifter och på att andra – vänner, familj, arbetskamrater – skulle vilja peppa och heja på tomtarnas initiativ, genom att swisha en gåva, säger Jenny Holmberg. Att då få in över 17 000 kronor känns smått otroligt.

källa/ foto: Svenska Kyrkan Örebro