Nu ska skridskobanor spolas – “hitta rörelse och en meningsfull fritid”

Vädret för isbanor ser gynnsamt ut i år och det inkommer många önskemål om spolade isbanor i Örebro kommun. Det är en av få aktiviteter som barn och unga kan göra utomhus för att få motion och rörelse. – Det är otroligt glädjande att vi i år kan säkerställa att isbanor i Örebro kommun spolas och därigenom skapa möjligheter för barn och unga att hitta rörelse och en meningsfull fritid, säger Jonas Haard (S) Fritidsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Folkhälsomyndigheten har under hela pandemin poängterat att det är viktigt ur folkhälsosynpunkt att barn och unga hittar sätt att röra på sig. Smittspridningen anses inte heller vara stor utomhus. -Det inkommer många önskemål från allmänheten om fler spolade isbanor och det är självklart att vi gör vad vi kan för att få till fler utomhusaktiviteter, säger Alexandra Royal (C) vice ordförande Fritidsnämnden. 

Det är isbanorna vid Hälleboparkens tennisbana, Brickebackens skola och Lillåns södra skola som spolas under vintern 2021/2022 och det tillsätts en budget på 50 000 kronor. 

– Detta blir en positiv upplevelse och gynnar folkhälsan hos våra medborgare och vi får en bra geografisk spridning på isbanorna i staden, säger Ulf Wilnerzon (KD) ledamot Fritidsnämnden.

källa: Örebro kommun