Förare av färdtjänst får lokal för paus

Transport avdelning 9 och Serviceresor på Länstrafiken i Örebro är överens om att skapa en lokal för bussförarnas pauser. “Detta möjliggör för våra medlemmar att nu få faktisk möjlighet till riktiga pauslokaler istället för att sitta i ett färdtjänstfordon på Järntorget utan tillgång till toalett eller möjlighet att återhämta sig”, skriver fackförbundet i en kommentar.

-Hemområde är en definierad geografisk plats med Järntorget som centrum. Idag skall alla färdtjänstfordon vänta vid sitt hemområde i väntan på nästa körpass. Där finns ingen pauslokal, ingen tillgång till toalett, förklarar ombudsmannen Clas Hellsing.

-Detta är en stor framgång för våra färdtjänstförare i Örebro och en klart bättre arbetsmiljö, säger Hellsing vidare.

arkivbild: Jan Larsson

,