Södra station öppnar igen på måndag

Södra stations väntsal med toalett öppnar för allmänheten igen måndag 6 december. Öppettiderna kommer att vara 06.00-20.00 dagligen, meddelar Örebro kommun.  

“Utöver daglig städning så har Södra station även fått en hyresgäst, tekniska förvaltningens bygg och drift. Personal har redan börjat fika där på rasterna och det kommer fungera som fika/lunchrum samt möteslokal. Det kommer användas både dagtid och vissa nätter i samband med snöröjning, sopning och driftarbeten”, enligt kommunen. 

-Det har varit viktigt att hitta en lösning för att åter kunna öppna Södra station och nu är det löst med nytt städavtal. Att vi också har en ny hyresgäst i lokalerna med fysisk närvaro tror vi ytterligare ökar tryggheten på platsen. Är väldigt glad över att förvaltningen lyckats lösa utmaningarna på kort tid och nu åter igen möjliggör för resenärerna att värma sig i väntan på tåg, säger Ullis Sandberg (S) ordförande Programnämnd Samhällsbyggnad. 

,