I dag öppnar supersnabbladdare vid OKQ8

Den 8 december öppnar OKQ8 och Skellefteå Kraft de första supersnabbladdarna i Örebro i vad som ska bli Sveriges största nätverk på 300 stationer. Målet är 800 laddpunkter senast 2026, fördelade på alla OKQ8:s bemannade stationer. Det ska vara lätt att ladda bilen snabbt och smidigt över hela landet, till ett tydligt och transparent pris, i likhet med tankning av flytande drivmedel vid pump.

-Vi är stolta över att, tillsammans med Skellefteå Kraft, öppna de första laddarna i vårt rikstäckande nätverk för supersnabbladdning i Sverige. Vi är övertygade om att enklare och snabbare laddning ökar mångas vilja att byta till elbil, en viktig del i omställningen till klimatneutral mobilitet, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

När de första supersnabbladdarna öppnar på OKQ8 i Örebro kommer betalning kunna ske smidigt både med vanligt bankkort, laddkort från OKQ8 och med appen OKQ8 Elbilsladdning. Oavsett betalningsform tillkommer ingen extra kostnad för kund.

-Transporter har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle och därför satsar vi stort på en utbyggnad av supersnabbladdare på OKQ8:s stationer. Det känns fantastiskt att vår första laddare nu är i drift så att vi tillsammans gör det enkelt för konsumenterna att göra ett bättre val genom våra investeringar i 100 % förnybar kraft, säger Sanna Lundström, affärsenhetschef e-mobilitet, Skellefteå Kraft.

källa/ foto: OKQ8

,