700 nya studenter börjar på universitetet i vår – får antagningsbeskedet i dag

I dag får alla som anmält sig till vårens kurser och program sina antagningsbesked. Omkring 700 nya studenter börjar studera på ett utbildningsprogram vid Örebro universitet i januari. -Vi planerar i första hand för undervisning på plats på campus, säger Anna-Karin Andershed, prorektor vid Örebro universitet.

– Vi fick nästan 25 000 ansökningar till våra program och kurser inför vårterminen. Runt 13 000 får ett positivt antagningsbesked. Det inkluderar både studenter som redan läser på ett program och söker kurser inom programmet – och studenter som läser fristående kurser. Ungefär 700 är nya studenter som påbörjar en utbildning på något av de elva program som startar i januari, berättar Cecilia Andersson Mårdh, utbildningskoordinator vid Örebro universitet.