710 nya fall av covid-19 – 13 personer vårdas på sjukhus

Antal fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att öka. Den senaste veckan hade länet cirka 710 konstaterade fall. Flest fall finns i åldersgruppen 0-12 år, medan ökningen är störst i åldersgruppen 20-49 år, meddelar Region Örebro län.

Tretton personer vårdas för covid-19 på länets sjukhus, en av dem på intensivvårdsavdelning.

– Ännu finns inget bekräftat fall av Omikron i regionen. Däremot finns totalt fyra personer som vistats i Sydafrika och som testat positivt för covid-19 några dagar efter att de kom till regionen och där sekvensering av prov pågår. Prover från två av dessa personer har också genomgått så kallad typnings-PCR som visar att det inte är deltavarianten. Samtliga personer har mycket milda symtom. De har hållit sig isolerade efter att de kom till Sverige, säger smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen.