710 nya fall av covid-19 – 13 personer vårdas på sjukhus

Antal fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att öka. Den senaste veckan hade länet cirka 710 konstaterade fall. Flest fall finns i åldersgruppen 0-12 år, medan ökningen är störst i åldersgruppen 20-49 år, meddelar Region Örebro län.

Tretton personer vårdas för covid-19 på länets sjukhus, en av dem på intensivvårdsavdelning.

– Ännu finns inget bekräftat fall av Omikron i regionen. Däremot finns totalt fyra personer som vistats i Sydafrika och som testat positivt för covid-19 några dagar efter att de kom till regionen och där sekvensering av prov pågår. Prover från två av dessa personer har också genomgått så kallad typnings-PCR som visar att det inte är deltavarianten. Samtliga personer har mycket milda symtom. De har hållit sig isolerade efter att de kom till Sverige, säger smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *