Svart humor i Ex på Örebro Teater – premiär 22 januari

En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrandet, den svarta humorn och det brutalt ärliga. Premiär för Marius von Mayenburgs nyskrivna föreställning Ex på Örebro Teater den 22 januari.

– Jag hoppas att publiken kanske känner igen vissa detaljer och scener i Ex från sina egna liv och att det i sin tur får de att känna sig mindre ensamma. Att de kommer att skratta och att de blir tagna av våra tre fantastiska skådespelare. Och, om de mot all förmodan känner sig fångna i ett dåligt äktenskap hoppas jag att de kan åka hem och finna styrkan för att ta sig ur den situationen, säger Mayenburg.

Marius von Mayenburg anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk. Bland titlarna märks Den fuleMartyren och Perplex. Nu är han aktuell med Ex som är specialskriven för Örebro Teater och som Mayenburg själv regisserar.

– Att en av samtidsdramatikens främsta dramatiker skriver och regisserar ett nytt verk för oss på Örebro Teater är fantastiskt roligt. Pjäsen är ett medryckande och vitalt kammarspel som vrider och vänder på tvåsamhetens många normer och baksidor. Det är igenkännbart, dråpligt och oerhört underhållande i sin svärta. Jag ser fram emot att ge vår publik ännu en upplevelse i världsklass på hemmaplan, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare vid Örebro Teater.

Ex produceras i samarbete med Riksteatern.

Premiär på Örebro Teaters stora scen den 22 januari 2022 kl. 16.00
Spelas till och med 26 februari.

Medverkande: Emma Broomé, Andreas Kundler och Hanna Lekander

källa/ foto: Örebro Teater/ Mats Bäcker