I år blir det julsånger igen på Rådhustrappan – “det här är en trygghet för så många”

I mer än 30 år, med undantag för det pandemidrabbade 2020, har Julaftonskören bjudit på stämningsfull körsång vid lunchtid på julafton på Rådhustrappan i Örebro. Kören, som har sitt ursprung i Örebro ungdomskör, har år efter år samlat örebroare på Stortorget.

– För många är det här en viktig tradition och en viktig del av själva firandet. Det finns många som annars sitter helt ensamma på julafton, det här blir en mötesplats där alla kan vara med, förklarar Anders Lennartsson, tf. kyrkoherde för Svenska kyrkan i Örebro.

Linda Larsson, som har varit med i Julaftonskören i många år och dirigerat den sedan några år tillbaka.

– Ingen är gladare än jag! Det här är en trygghet för så många, att kören står där och sjunger år efter år. Oavsett var du är i livet får du en lugn stund, en chans att stanna upp. 

foto: Svenska kyrkan/ privat