Öbo underlättar posthanteringen – sätter upp boxar för paket

Örebrobostäder installerar nu leveransboxar där hyresgäster kan ta emot paket som beställts via e-handlare på nätet, och även få leveranser från ÖBO. Sammanlagt placeras 35 boxar ut i Baronbackarna, Markbacken, Rosta, Vivalla och på Tengvallsgatan.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda den här servicen till våra hyresgäster. De behöver inte längre anpassa sig till våra ordinarie öppettider, och kan hämta leveransen när som helst på dygnet i sitt närområde, säger Peter Hovlund, distriktchef på ÖBO i Vivalla och Baronbackarna.

Beställningen läggs i en ledig lucka i iBoxen, och hyresgästen får ett sms när paketet går att hämta. Med hjälp av iBoxens app legitimerar sig hyresgästen med mobilt Bankid för att öppna luckan.

Förutom ÖBO levererar följande transportbolag paket till iBoxen: Bring, Best transport, FedEx/TNT, MTD/Earlybird, Premo, UPS, Schenker, DHL och Airmee.

– Med iBoxen vid ÖrebroBostäders fastigheter underlättar vi hyresgästernas vardagspussel. De kommer att kunna hämta och snart även returnera alla sina paket via en leveransbox i kvarteret – oavsett var de handlar och vilken transportör som levererar paketen, säger Markus Trautmann, kommunikationschef på iBoxen.

källa/ foto: Öbo

,