Maria Simonsson Thulin gör 25 roller – ensam på scen

Nu sätter Örebro Teater upp egenproducerad soppteater både som lunch- och aw-teater på plats i Örebro men också på turné i länet. Bomaye! Maria, Bomaye! är skriven och regisserad av Hans Christian Thulin och i alla 26 rollerna ser vi Maria Simonsson Thulin. Premiär 2 februari på Caféscenen.

I Bomaye! Maria, Bomaye! följer vi en dråplig och humoristisk kamp mot döden och den revy som varit hennes liv. En stor berättelse på kort tid där Maria Simonsson Thulin gör mästarprovet att både spela sig själv och hela tjugofem andra roller. För manus och regi står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro Teater bland annat innefattar Klassfesten och Den unge Werthers lidanden.

– Med Bomaye! Maria, Bomaye! ville vi berätta en stor berättelse som spänner över tid och rum. Maria Simonsson Thulin gör ett lika svettigt som enastående arbete när hon på 50 minuter ger liv åt 25 roller i en berättelse som vi hoppas är rolig och kanske också lite rörande. Föreställningen repeterades mitt under den första vågen av pandemin och vi förstod att vi inte skulle få möta publik. Berättelser behöver delas och för det krävs det att vi möts. Det känns otroligt kul att äntligen få dela den här föreställningen med publiken, säger Hans Christian Thulin, manusförfattare och regissör.

källa/ foto: Örebro Teater/ Kicki Nilsson/ ICON