SJ lanserar ny biljett – anpassad till flexibel pendling

Det flexibla arbetssätt som har utvecklats genom distansarbetet innebär också att nya resemönster skapas. För att erbjuda pendlarbiljetter som bättre motsvarar de nya behoven har SJ tagit fram en rabatterad biljett som ger rätt till 20 enkelresor under 90 dagar.

SJs nya 20-biljett ger innehavaren 20 resor inom 90 dagar med SJs regionaltåg i Mälardalen och med Tåg i Bergslagen. Biljetten köps med cirka 20 procent rabatt jämfört med priset för 20 enkelresor. Studenter har ytterligare 15 procent rabatt och pensionärer har 10 procent rabatt på utgångspriset.

-Vi tror att det blir allt viktigare att ta fram alternativ till månadskorten. När vi blickar framåt ser vi ett mer flexibelt pendlande i vissa grupper, där behoven att resa kan variera från vecka till vecka, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

,