Föreningar har pantat ihop 450 000 – Hovsta IF Fotboll P08 bäst på att hitta burkar

Coronaåret 2021 har slagit hårt mot föreningslivet, inte minst ekonomiskt. Då blir extrainkomster som Pantameras miljötävling Föreningskampen ännu viktigare. Tävlingen har nu genomförts för nionde året och trots pandemin lyckades föreningslivet i Örebro län samla in 478 062 burkar och PET-flaskor under 2021, vilket ger ett tillskott på 447 244 kronor till de deltagande föreningarna.

Totalt deltog drygt 2 000 föreningar i hela landet i 2021 års upplaga av Föreningskampen som sammanlagt samlade in över 13 miljoner burkar och PET-flaskor. I Örebro län deltog 105 föreningar och bäst i länet var Hovsta IF Fotboll P08 som samlade in 47 450 burkar och flaskor.

– Pandemin gjorde 2021 till ännu ett tufft år för svenskt föreningsliv. Begränsningarna innebar färre sammankomster, cuper, matcher och lagaktiviteter – sammanhang där föreningarna kunde samla in pant. Att så många föreningar ändå valt att samla pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan och samtidigt göra en fin insats för miljön, är mycket glädjande, säger Rickard Andersson, strategisk marknadsförare på Pantamera/Returpack.